Birçok üniversitede güz ve bahar dönemleri boyunca pek çok kariyer günü düzenlenmektedir. Üniversitemizde de öğrencilerimizin ve mezunlarımızın derslerde aldığı kuramsal bilgileri gerçek hayatla birleştirerek pratiğe dönüştürmelerini, iletişim becerileri kazanmalarını, öz güvenlerinin gelişmesini, meslekleri her yönüyle tanıyıp doğru hedefler belirleyerek ilgi ve yetkinlikleri doğrultusunda uygun mesleği seçmelerini, kişisel gelişimlerini artırmalarını, iş dünyasını tanımalarını, farkındalıklarının artmasını sağlamak amacıyla kariyer günleri düzenlenmektedir.

Öğrencilerimiz ve mezunlarımız kariyer günlerinde kamu sektöründeki kurumlar ile özel sektördeki firmaların üst düzey yöneticileri, yetkilileri ve çalışanlarıyla bir araya gelerek uzmanların deneyim ve bilgilerinden yararlanır, yüz yüze iletişim kurarak iş veya staj olanağından faydalanır. Bazı firmalar kariyer günlerine kendilerinin reklamını yapmak için katılırlar ancak birçok firma kariyer günlerini dinamik, kariyer odaklı ve donanımlı adaylar arayarak ön işe alım aracı olarak kullanır ve ihtiyaçları olan insan kaynaklarına yerinde ulaşma fırsatına sahip olur.

Söz konusu kariyer günlerinde kariyer planınıza uygun özelliklerinizi işverenlere anlatabilir, bu kişiler ile konuşabilirsiniz. Kariyer günlerini ön lisans ve lisans eğitimine yeni başlamış ilk sınıf öğrencileri kariyerlerini keşfetme ve geliştirmenin bir basamağı olarak dikkate almalıdırlar. Ayrıca kariyer günlerinde mezuniyetten sonra gerekecek olan iş arama ağınızı oluşturur ve geliştirebilirsiniz.

Kariyer Günlerinden En İyi Şekilde Yararlanmak İçin Yapmanız Gerekenler

- Kariyer günleri başlamadan önce hangi kurumların katılacağını öğrenin ve ilgilendiğiniz kurumları belirleyerek, bunlarla ilgili araştırma yapın. Soracağınız soruları önceden hazırlayın.

- Kariyer günlerine katılacak ilgilendiğiniz kurumların yetkililerine vermek amacıyla özgeçmiş hazırlama tekniklerini kullanarak düzenlediğiniz özgeçmişinizin birkaç kopyasını yanınıza alın.

- İlgilendiğiniz kurumlarda Mülakata gitmiş olsaydınız nasıl giyinecekseniz o şekilde giyinin. Günlük kıyafetler ile gitmeyin. Alanda kurum yetkililerine kendinizi aday olarak tanıtabileceğiniz sadece birkaç dakikanız olduğundan ilk izlenimin olumlu olmasının önemini unutmayın.

- Tüm alanı baştan sona dolaşın.

- İlgilendiğiniz kurumlarla iletişime geçip, size sunabileceklerinin neler olduğunu, firmaların özelliklerini öğrenin.

- Kurum temsilcisine kendinizi tanıtın, el sıkışın, adınızı ve bölümünüzü belirtin.

- Temsilci ile kendinden emin, aşırıya kaçmadan pozitif bir tavırla konuşun.

- İş arıyorsanız kariyer ile ilgili temsilciye eğitiminizden, niteliklerinizden ve kariyer hedeflerinizden bahsedin ve özgeçmişinizi verin.

- Kurum temsilcisine kurumdaki bir pozisyona başvurmanın şartlarının neler olduğunu, ne yapılması gerektiğini ve bir adayda hangi özellikleri aradıklarını sorun.

- Öğrendiklerinizi not alın. Maaş sormayın. Alanda tercih sebebi olmanızı sağlayacak tavsiyelerini alın.

- Konuşmanın sonunda kurum temsilcisinin ismini, unvanını, iş adresini, telefon numarasını ve kuruma ait tanıtım kitapçıklarını alın.

- Kariyer günlerinden sonra özgeçmişinizi gözden geçirin ve ilgilendiğiniz kurumlara göre yeniden düzenleyin.