Kariyer ve Sanay Günleri'23 adlı etkinliğimiz gerçekleştirildi
2 Ocak 2024 | 10:13

Sektörlerin lider firmaları başta olmak üzere tüm firmaların istihdam ettikleri ve edecekleri mühendislerden beklentilerinin ele alınması, firmaların kendilerini tanıtarak arzuladıkları mühendis profilini doğrudan mühendis adaylarına aktarmaları ve ülkemizin nitelikli nesiller yetiştirmesine katkı sağlamak amacıyla Kariyer ve Sanayi Günleri 23 etkinliği düzenlendi.

 Merkezimiz ile Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olan 10 öğrenci topluluğunun işbirliğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinliğin organizasyonu iki gün sürdü.

Gazi Konser Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğimize Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır ve Prof. Dr. Yücel Gelişli, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan ile Merkez Müdür Yardımcımız Doç. Dr.Serkan DÜZGÜN katıldı.

Açılışta konuşan organizasyon sorumlusu Teknoloji Fakültesi öğrencisi Yunus Dumlu, etkinliğin amacını sektör hakkında bilgi akışı sağlanabilecek bir ortam oluşturmak, kariyer planlaması için farkındalık kazandırmak, sektörde kendi alanında önde gelen şirketlerle öğrenciler arasında bir köprü oluşturmak olduğunu söyledi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır ise özellikle öğrencilerin kendilerini geliştirmek için sanayiyle iç içe olması gerektiğini ifade etti. Kariyer ve Sanayi Günleri’ni düzenleyerek öğrencilerle sanayi temsilcilerini bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Bayındır, bu etkinliklerin üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesine katkı sağladığına ve geleceğin mühendisleri için yol gösterici olduğuna değindi.

Konuşmaların ardından Yunus Dumlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır’a plaket takdim etti.

Plaket takdiminden sonra etkinlik sektör temsilcilerinin sunumlarıyla devam etti.

Etkinliğimizin ikinci gününde TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal öğrencilerimizle bir araya geldi. Programa öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi.

Gazi Konser Salonu’nda düzenlenen etkinliğimize Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Atar, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çakmak, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şaban Çetin, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Adviye Gülçin Sağdıçoğlu, Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Doç. Dr. Yusuf Günaydın, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, programın sanayi odaklı bir program olması nedeniyle söyleşi havasında bir program gerçekleştirmek istediğini söyledi. Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK Başkanı olduğu süre zarfında Türkiye’de her yaş grubundan insanı en erken yaşta akademik çalışmaya dahil etmek amacıyla çaba gösterdiğini vurguladı.

TÜBİTAK ile ilgili bilgiler de veren Prof. Dr. Hasan Mandal, öğrencilerin yararlanabileceği araştırma projeleri hakkında bilgi verdi. Öğrencilerden bu projelere katılmalarını isteyen Prof. Dr. Hasan Mandal, son yıllarda gerek TEKNOFEST etkinliğinde gerekse de araştırma projelerine katılım yönünden öğrencilerin göstermiş çabadan memnun olduğunu söyledi. Prof. Dr. Mandal, bu bağlamda geleceğe yönelik umut dolu olduğunun altını çizdi.

Prof. Dr. Hasan Mandal, programda öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Salonda bulunan öğrencilerimiz Prof. Dr. Hasan Mandal’a, TÜBİTAK projeleriyle ilgili olarak merak ettiklerini sorma imkânı buldular. Prof. Dr. Hasan Mandal’ın sunumunun ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Prof. Dr. Hasan Mandal’a plaket takdim etti. Etkinlik sektör temsilcilerinin sunumlarıyla devam etti.

Kariyer ve Sanay Günleri'23 adlı etkinliğimiz gerçekleştirildi-2

Kariyer ve Sanay Günleri'23 adlı etkinliğimiz gerçekleştirildi-3

Kariyer ve Sanay Günleri'23 adlı etkinliğimiz gerçekleştirildi-1

Kariyer ve Sanay Günleri'23 adlı etkinliğimiz gerçekleştirildi-7

Kariyer ve Sanay Günleri'23 adlı etkinliğimiz gerçekleştirildi-4

Kariyer ve Sanay Günleri'23 adlı etkinliğimiz gerçekleştirildi-5

Kariyer ve Sanay Günleri'23 adlı etkinliğimiz gerçekleştirildi-3

Kariyer ve Sanay Günleri'23 adlı etkinliğimiz gerçekleştirildi-4Kariyer ve Sanay Günleri'23 adlı etkinliğimiz gerçekleştirildi-5Kariyer ve Sanay Günleri'23 adlı etkinliğimiz gerçekleştirildi-1

 

 

background image