Türk Dünyasında Gazi Üniversitesi
29 Nisan 2024 | 09:31

Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Doç. Dr. Yusuf GÜNAYDIN, Gazi Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Doç. Dr. Ahmet Mavi ile 22-29  Nisan tarihleri arasında Kırgızistan, Kazakistan ve Özbekistan'da öğrencilerle buluşup Gazili olmanın ayrıcalıklarını anlattı. Günaydın; Kırgızistan'da Türkiye Manas Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşen "Türk Dünyası Yükseköğretim Paneli’’ni ziyaretleri sırasında Manas TV'ye konuk oldu ve “Dilde, Fikirde, İşte Birlik” temasıyla bir röportaj verdi. Türk dünyasının birçok alanda işbirliği yapması gerektiğine ve bu iş birliklerinden en önemlilerinden birinin de eğitim kurumları arasında olması gerektiğine vurgu yaptı. Türk Dünyası Üniversiteler Birliği Forumu'nda da Dil ve Eğitim Birliği üzerinde durdu. Dil, tarih ve his birliğinin önemine dikkat çekti. Ayrıca Kırgızistan ve Özbekistan Eğitim Müşavirleri ile Kazakistan Eğitim Ateşesiyle görüşmelerinde eğitim öğretim konularında fikir alışverişinde bulundu.

Manas TV Röportajı: https://www.youtube.com/watch?v=urJe4QvMIDk

Türk Dünyasında Gazi Üniversitesi-5