KAPUM, “İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında düzenlenen çalıştaya katıldı.
3 Ekim 2024 | 13:25

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi (IQJVC)” kapsamında Ankara’da 2 Ekim 2024 tarihinde “İŞKUR ile Üniversite Kariyer Merkezleri Arasındaki İş Birliğinin Güçlendirilmesi Çalıştayı” gerçekleştirildi. Etkinliğe Gazi Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi’mizden Merkez Müdür yardımcımız Doç. Dr. Abdullah TÜRKER ve akademik personellerimiz Öğr. Gör. Gökçe TÜRKMEN ile Öğr. Gör. Elif BOZKURT ALVURDU katıldı. 
İŞKUR İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanı Nazan Öksüz'ün açılış konuşmasıyla başlayan çalıştayın ilk oturumunda, İŞKUR Genel Müdürlüğü’nden İstihdam Uzmanı Ramazan BEĞBOĞA, İŞKUR hizmetlerine dair kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Ardından Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nden Kıdemli Analist Merve Gül KARABULUT ise CBİKO Yetenek Kapısı ve İŞKUR iş birliğini anlattı. İŞKUR ve Üniversiteler Arasında İş Birlikleri ve Hizmetlerin Değerlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen ilk oturumun son konuşmasında İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi’nde görev alan Uzman Cihan Akın GÜRSOY, çalıştay hazırlıkları kapsamında gerçekleştirilen anket sonuçlarına ilişkin bilgilendirme yaptı.
Kariyer Merkezleri personellerinin katılım gösterdiği ikinci oturumda grup çalışmalarına yer verildi. İŞKUR ve üniversiteler arasında iş birlikleri ve hizmetlerin değerlendirilmesi ile potansiyel iş birlikleri, mezun takip sistemi ve staj portalı gibi geliştirilebilecek iş birliği alanlarına yönelik konular tartışıldı. Çalıştay, grup çalışmalarının sonuçlarının özetlenmesi ve önerilerin değerlendirilmesinin ardından fotoğraf çekimi ile sona erdi.

-1 -1 -1 -1
background image